Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо в

...
Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо в
Коментари Харесай

Спящата красавица и Червената шапчица станаха мулатки!

Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо в детска брошура у нас. Тя е създание на английско издателство, отпечатана е в Китай за разпространяване в целия свят, а в България се издава от родно издателство, написа " България през днешния ден ".

Още с разгръщането й прави мощно усещане, че бащата на Спящата хубавица - крал Флорестан, е изобразен тъмнокож от създателя на илюстрациите Джесика Кортни-Тикъл. Майката е с бяла кожа, а принцеса Аврора (която в действителност е Спящата хубавица - б.а.) е мулатка - с кафяв цвят на лицето.

 Бащата на Аврора - крал Флорестан, е цветнокож, майката с бяла кожа, а Аврора - с кафява

С подобен колорит на кожата са и половината посетители на кръщенето на принцеса Аврора. Много от феите, които орисват бебето, както и сервитьори на тържеството също са придобили мрачен нюанс на кожата си.

 Червената шапчица и сервитьорът на празненството също са тъмнокожи

Случайно или не, неприятната самодива Карабос, която назовава Спящата хубавица да се убоде на вретено и да почине точно на 16-ия си рожден ден единствено задето не била поканена на тържеството, е с бяла кожа. Докато положителната самодива Люляк, която има най-голяма вълшебна мощ измежду орисниците и прогонила Карабос, наричайки Аврора да бъде избавена от целувката на чужд принц, също е цветнокожа.

На празненството за рождения ден на порасналата принцеса участват Червената шапчица и нейната баба дружно с Вълка от едноименната приказка. И двете също са нарисувани с кафяв цвят на кожата.

 И бабата на Червената шапчица е с по-различен цвят

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР